Rólunk

Kegytárgyakról

Termékeink jelentős részét közvetlenül az alkotóktól, monostorokból vagy gyártóktól vásároljuk. A legtöbb termékünk természetesen hazai készítésű, de törekszünk arra, hogy a nehéz sorsú keleti keresztényektől is szerezzünk be minőségi és autentikus kegytárgyakat, úgy mint Szíriából vagy Görögországból.

A kegytárgyboltról

A Szent Atanáz Könyv- és Kegytárgybolt 2019 májusában azzal a céllal nyitotta meg kapuját, hogy mind a keleti lelkiségben élőknek, mind eziránt érdeklődőknek lehetőséget nyújtson hitük megélésének praktikus segítésére. Ezért lehetőséget biztosít művészi értékű ikonok, csotkik, könyvek, liturgikus tárgyak és egyéb kegyszerek beszerzésére. A kegytárgybolt fenntartója a Budapesti Görögkatolikus Helynökség.

A görögkatolikusokról

A görögkatolikusok olyan keleti szertartású katolikusok, akik egyúttal kánoni egységben vannak az Apostoli Szentszékkel. Hitvallásunkban már az első egyetemes zsinatok óta valljuk: „Hiszek az egy, szent, katolikus és apostoli anyaszentegyházban.” Töretlen és folytonos, közös történelmünk van az első századok keresztényeinek hitével, saját történetünket egészen a kezdetekig, az apostolokig vezetjük vissza.

Egyházmegyénk tradicionális központja Hajdúdorog, ahol a székesegyház áll, közigazgatási centruma pedig Debrecenben található.

Shopping Cart
Scroll to Top