Ruth Burrows (Rachel nővér) a norfolki (Anglia) Quidenham kármelita kolostorának szerzetese, számos nagy sikerű lelkiségi könyv szerzője.

A Kármel látóhatára sorozatban magyarul megjelent művei – Az imaélet lényegéről (2012, 2014, 2017), A belső várkastély felfedezése (2013), Útmutató a misztikus imához (2014) – mind az imádság kimeríthetetlen témáját járják körül egy hosszú kármelita élet és nagy lelki intelligencia több évtizedes tapasztalatára alapozva.

A szerző magyar fordításban most megjelent könyve Elsa barátnője sürgetésére készült; egészen személyes hangvételű önéletrajzi írás, amelyben életútjának külső és belső történéseit is megosztja velünk. „Ha te nem ösztönöztél volna, Elsa, soha nem feltételezem, hogy élettörténetem segítségére lehet másoknak, hogy éppen természetem összetettsége, keresésem tekervényessége és mindenekfölött az önelemzés ajándéka – bár kísértést érzek arra, hogy ezt kétes ajándéknak nevezzem – olyan megértéshez és rálátáshoz vezetett, amely másoknak is javára válhat.”

Rachel nővér hosszú évekig volt novícia-mesternő, majd perjelnő. Míg nővéreit tanításaival a hiteles kármelita imaéletre formálta, saját személyes zarándokútját a hit mély sötétségében járta. De talán éppen ezek a megszenvedett tapasztalatok, a hűség nagy próbatételei adhatnak olvasóinak reményt, bizalmat a következő lépéshez Isten felé.